vlag
Omgeving

Wat is er zoal in de omgeving te zien en te doen?

Wandelen en fietsen over de wijnberg bij Villány en Siklós en langs de Dráva.

Verschillende restaurants (dichtstbijzijnde 15 km).

Zelfgemaakte wijn en honing zijn overal te koop, de meeste dorpjes hebben 1 x per week een markt

Elke zondag een hele grote markt in Pécs met groente, fruit, kleding en alles wat de Hongaren denken te kunnen verkopen.

Balatonmeer 100 km. rijden, Boedapest 3 uur rijden

Eind september: druivenpluk en fruitoogst en overal wijnfeesten.

Schaapskudde Klooster1
Drava_3

In Ibafa mag u het pijpenmuseum niet missen. Ook een bezoek aan de meren van Orfü, de druipsteengrotten van Abalíget en het aangrenzende vleermuizencentrum zijn leuke activiteiten.

Kaposvár en Pécs staan bol van de cultuur en architectuur. Een groot deel van Pécs staat op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO. Zowel in Pécs als Kaspovár is een hele grote Tesco supermarkt die 24 uur per dag open is. In beide steden zijn alle moderne winkels en heel veel terrasjes en eetgelegenheden. 

In Kaposvár kunnen mensen met spier- en gewrichtsproblemen deelnemen aan heilzame kuurprogramma's. Hier maken vooral veel buitenlanders gebruik van. Ook Sellye, Szigetvár, Harkány, Siklós hebben thermaal baden.

Nabij Ibafa (3 km) kunt u met een treintje de natuur van het Nationaal Park in om naar herten en everzwijnen te kijken.

Siklós (11.000 inw.) is de meest zuidelijke stad van Hongarije en beschikt ook over een oude moskee en een bezienswaardige burcht.

Vanuit Barcs kunt u een rondvaart maken over de Dráva of met kano of kajak een tocht door het Duna-Dráva gebied maken. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Duna museum, maar ook de binnenstad is een bezoekje waard.

In Szigetvar is een nieuwe Tessco en een Lidl gekomen. Ook is er een nieuw restaurant genaamd Kirkatas, naast de Penny, tegenover het station, waar je ontzettend lekker kunt eten. De zoon van de eigenaar spreekt heel goed Duits en Engels.

siklos_-_burcht
Mecsekgebergte
abaliget
herten